Home / Projecten / zang en dans voor ouderen

zang en dans voor ouderen

Gezellige middag in de Hoeksteen.

De Sociëteit hoeft geen echte reden te hebben om een gezellige, gratis middag te organiseren. Op een gegeven moment gebeurt het gewoon. Dus op woensdag 19 juli was het zover. Als plek hadden we deze keer het  kerkgebouw van de Hoeksteen gekozen.  Als entertainment trad het muzikale duo ‘La Donna Mobile’ op.

Ze speelden op enthousiaste wijze de heerlijke muziek van André Rieu. Dat was heel herkenbaar en daar genoten we van.  

Voordat de middag begon was de kerkzaal door een aantal handige en jeugdige vrijwilligers én met de aanwijzingen van de koster in een mum van tijd omgebouwd tot een heuse theaterzaal. Met veel zitjes. Maar dat moest ook, want er hadden zich 125 mensen aangemeld. Rond één uur kwam de Hopper al aan en leverde de eerste gast af.

Al snel kwamen van alle kanten onze andere leden ook richting de Hoeksteen. Op de fiets, met de scootmobiel,  met de Hopper, met de Seniorenbus en ook met eigen vervoer. Een enkeling kwam lopend naar de kerk.

Enkele reacties

Mevrouw Barendrecht heeft genoten. “De muziek was geweldig, het was echt een uitje”

“Een kadootje van de soos”.

Ook meneer Wils heeft de middag van zijn leven gehad.

“Die vrouw heeft pas een stem.  Daar kunnen die zangers en zangeressen van tegenwoordig nog wat van opsteken”. En met die zangeres heeft hij nog een kort dansje gewaagd. De stramme, 98-jarige benen van meneer Wils konden voor nu toch eventjes meedansen op een zwierig walsje. “De sfeer, de hele verzorging. Het was fantastisch”.

De goede en ontspannen sfeer en het enthousiasme van deze middag deden mevrouw Melis goed. Haar broer was 2 weken daarvoor overleden. Ze had getwijfeld om te komen maar is blij dat ze tóch gekomen is. “De hele middag was een ontlading van de voorbije twee weken.”

After Party

Na het optreden kwamen de hapjes en de drankjes op tafel: wijn, rosé en natuurlijk de beroemde bubbeltjes. Gelijktijdig gingen de schalen met warme en koude hapjes langs de tafels. En maar praten met elkaar, we raakten niet uitverteld.

Er was door de organisatie een gadget als attentie bedacht. Bij het weggaan kreeg iedereen een  ‘opzout-bakje’ als bedankje dat onze leden gekomen waren.

Wij bedanken de Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrecht  dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.

En met de inzet van de jongeren van Jong Zwijndrecht is het zeker ook een geslaagde middag geworden.

Interesse in de Sociëteit? Bel voor meer informatie de soostelefoon: 06 1119 4869

Interesse in sponsoring van uw project. Kijk op de website: www.stmbz.nl

Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen en ben je tussen de 12 en de 30: www.stichtingjz.nl

De muziek was geweldig, het was echt een uitje”
Top