Home / Projecten / Canal Parade, Zwijndrecht/Amsterdam

Canal Parade, Zwijndrecht/Amsterdam

Gisteren hebben de roze ouderen uit Zwijndrecht een fantastische dag kunnen beleven door de financiële ondersteuning van MBZ. Roze ouderen hebben zich gisteren laten zien bij de Canal Parade in Amsterdam en hebben bij het NOS Journaal en in de live rapportage goede media aandacht gekregen. Ook in Zwijndrecht heeft dit initiatief veel aandacht gekregen. Wanneer wij praten over de kwetsbaarheid van roze ouderen moet je dat ook laten zien. Zonder jullie bijdrage was dat niet mogelijk geweest. Een van de ouderen zei gisteren in de bus terug; “Dit was echt een geluks moment in mijn leven.” Veel mooier kan ik het niet maken. Ik heb veel foto’s gemaakt en heb er een paar bijgevoegd. De mensen op de foto’s hebben toestemming gegeven voor publicatie van deze foto’s.

Vriendelijk bedankt voor jullie steun, namens de roze ouderen uit Zwijndrecht en namens Diverz,

Met vriendelijke groet,

Jos Vlasblom

Uit de Kombinatie

ZWIJNDRECHT – Op verzoek van Diverz heeft de stichting MBZ uit Zwijndrecht het financieel mogelijk gemaakt dat een groep van acht roze ouderen uit Zwijndrecht op zaterdag 3 augustus kunnen meevaren op een themaboot van stichting Roze 50 plus. Daarmee krijgen roze ouderen uit Zwijndrecht een gezicht en hebben zij waarschijnlijk een onvergetelijk feestelijke dag voor LHBTI’ers en duizenden anderen in Amsterdam.

Onvergetelijke dag

Heel mooi, vindt Jos. “Het is toch fantastisch dat de stichting MBZ dit initiatief wilde sponsoren en roze ouderen uit Zwijndrecht daarmee een onvergetelijke dag kunnen bezorgen. Maar het gaat om de boodschap en het thema; Remember the past, create the future’ waarmee we de Stonewall-rellen herdenken die 50 jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

Top