Home / Projecten / Vrouwen van nu 2023

Vrouwen van nu 2023

Op de ledenvergadering van 15 februari kregen we bij binnenkomst een overheerlijke versgebakken stroopwafel bij de koffie, het ging er bij de meesten grif in.

De jongeren van Jong Zwijndrecht hadden het druk met het bakken en koffie schenken. Het was een heel gezellige, ongedwongen avond. Na het officiële gedeelte vertelden Aly en Bernard over de stichting van molen Landzicht en kregen zij van Conny een cheque van € 500,= overhandigd. Dit was de opbrengst van de Kerstcollecte met aanvulling tot een rond bedrag uit onze kas.

De koffie tuk-tuk en stroopwafelbakkerij werd weer mogelijk gemaakt door Stichting MBZ.

Het dagreisje op 24 mei startte met ruim een uur extra wachten op de bus, die stond wegens een ongeluk op de A15 muurvast dus bezaten we onze ziel in lijdzaamheid. Bij de Spar konden de liefhebbers gratis koffie tappen en van het terras van het Dorpshuis werd ook dankbaar gebruik gemaakt. Eenmaal aan boord staken we gelijk van wal en kregen we koffie met appeltaart. Het was heerlijk zonnig en we genoten van het uitzicht. Het lunchbuffet was heel goed verzorgd, we kwamen niets tekort. Hoewel voor ons de tocht wat korter was door het oponthoud hebben we een heel fijne dag gehad. Met dank aan MBZ en Jong Zwijndrecht!

Op woensdag 13 september, onze eerste avond na de zomerstop hebben we weer een gezellige muzikale avond met “Friends in Music”, zij zingen muziek van de 60’s tot aan de hedendaagse hits die nu populair zijn. De samenstelling wisselt af en toe, wij mogen zangeres Claudia, zanger Andor en geluidsman Ronald ontvangen.

Mocht u een dansje willen wagen, altijd leuk, het bevordert de stemming.

Ook deze avond wordt weer mede mogelijk gemaakt door MBZ, de stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard.

Ook in juni troffen we een dag met stralend weer voor ons bootuitje naar het varend corso. We stapten in Poeldijk uit de bus waar de boot al voor ons klaar lag om de tocht te maken richting de Uithof naar onze ligplaats. Ook hier was de catering prima, koffie met cake zodra we zaten en varen maar. Aan de kant stonden overal in de tuinen en bermen al stoelen uitgestald in afwachting voor de praalboten. We moesten nog geruime tijd geduld hebben eer het corso langskwam maar de tijd werd heel gezellig volgemaakt met een quizje van River die dat op eigen initiatief verzorgde. Hulde aan Jong Zwijndrecht! Verder was er genoeg te praten met al die vrouwen. De show was echt geweldig, prachtige kleuren van al die verschillende bloemen, leuke thema’s en veel muziek aan boord. Aan het eind van de parade sloot onze

schipper meteen aan bij de staart van de colonne, dus het was onderweg een gejuich en gezwaai van de wal naar ons en omgekeerd. We hadden even een korte stop om de catering (heerlijke broodjes met kaas/ham en kroket) aan boord te nemen en smullend voeren we terug naar de aanleghaven. Een lekker ijsje wachtte op ons aan de wal en daarna moesten we snel naar de bus die al klaar stond voor de terugrit naar Heerjansdam. Een unieke ervaring op deze mooie dag.

Kerstreisje naar Nuenen op 21 november

Ons Kerstreisje was een gezamenlijk uitje van onze Vrouwen van Nu afdeling en Christmas in a Box uit Zwijndrecht.

We kijken terug op een zeer geslaagd dagje uit, op de terugreis tenminste allemaal tevreden mensen in de bus.

De start was bij het Van Gogh Village museum, we werden ontvangen met koffie en Limburgse vlaai….yummie, wat een heerlijke traktatie. We werden in twee groepen verdeeld omdat de koffieruimte niet zo erg groot is, maar het werkte prima. Prachtig opgezette tentoonstelling, we hebben een goede indruk van het (korte) leven van Vincent gekregen. Om 12.30 uur weer even in de bus, op naar tuincentrum Coppelmans om te lunchen en te shoppen. Ook daar werden we in twee groepen verdeeld, de catering kon het anders niet aan met hun personeel. Het winkelen was een waar genoegen, we keken ons ogen uit. Prachtige Kerstafdeling en ook de planten en bloemen zagen er mooi verzorgd uit.

Het Kerstreisje was een mooi resultaat van samenwerking met elkaar: De clubs zorgden voor de deelnemers, Jong Zwijndrecht assisteerde en MBZ verstrekte ons een financiële injectie.

Maandagavond 12 dec. vond onze kerstviering plaats in de dorpskerk van Heerjansdam.

Deze kerstviering stond in het teken van Johny Cash muziek. De tribute band Cashflow 3 verzorgde de avond, het waren zes ervaren muzikanten. Ds. van Die was helaas verhinderd maar de zanger nam de honneurs waar en praatte de avond vlot aan elkaar. Voor de pauze speelden ze drie kwartier, meest kerstliedjes en na de pauze volgde er nogmaals een optreden, nu werden er de bekende Johny Cash liedjes gespeeld, bij iedereen wel bekend en geliefd. In de pauze waren er voor iedereen hapjes en een drankje, wijn of frisdrank. Deze hapjes werden verzorgd door de firma Degenkamp. Alle schalen met vis/vleeshapjes e.d. gingen leeg. Ook kwamen er lekkere warme bitterballen rond, de traktaties waren een groot succes.

. Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door de MBZ, de Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard.

Top