Home / Projecten / Vrienden van de Kiboehoeve

Vrienden van de Kiboehoeve

Kinderboerderij de Kiboe-hoeve heeft een parkachtige uitstraling en is zo’n 15.315m2 groot. De kinderboerderij is gelegen in het develpark naast het zwembad en het water de Devel. De Kiboe-hoeve trekt jaarlijks meer dan 52.000 bezoekers uit niet alleen Zwijndrecht maar ook uit de omliggende gemeenten.

De kinderboerderij biedt plezier voor jong en oud, zowel in de dagelijkse praktijk als tijdens de evenementen. Er zijn een hoop verschillende diersoorten waardoor er genoeg te zien, te voelen en te leren is. Voor de allerkleinsten is er een speeltuin met verschillende speeltoestellen. Ook aan de inwendige mens is gedacht. In het theehuis kunt u koffie, thee en fris kopen.

Sinds september 2011 worden er ook weer lessen gegeven aan basisschoolkinderen uit Zwijndrecht en Hendrik-ido-Ambacht. De Kiboehoeve is een begrip in de Zwijndrechtse Waard en bestaat al vele jaren.

En toen brak de corona crisis uit en moest de kinderboerderij noodgedwongen haar deuren sluiten. Geen blije kinderstemmen meer op de boerderij, maar alleen nog het geluid van de dieren.

De stichting vrienden van de Kiboehoeve konden dit na verloop van tijd niet meer aanzien en hebben besloten met de nodige middelen te helpen om de boerderij toch gedeeltelijk open te houden. Stchting MBZ heeft hieraan een financiële bijdrage geleverd.

De foto’s zijn van de eerste middag dat de boerderij weer open kon.

Top