Home / Projecten / Summermeeting Jong Zwijndrecht

Summermeeting Jong Zwijndrecht

In samenwerking met jongeren en partners heeft het Jongerennetwerk Jong Zwijndrecht 6 mooie bijeenkomsten georganiseerd in de zomervakantie. Elke week stond een ander thema centraal. Het algemene thema, was ontmoeting. Ontmoeting tussen jong en oud en verschillende groepen binnen Zwijndrecht.

De eerste week was het thema, eten en drinken, hier hebben een aantal jongeren een high tea gemaakt voor de wijk en de Eritrese groep die hier op uitnodiging waren.

De tweede week, waren het Oud-hollandse spellen, hier hebben wij samen met iedereen spellen gedaan, zoals streethandbal, sjoelen, flessenvoetbal e.d.

De derde week was sport aan de beurt. Jong en oud hebben in een 6 kamp gestreden en veel lol gemaakt met elkaar. De vierde week stond cultuur als thema op het programma, onder leiding van een echte fotograaf konden de gezinnen die dit wilde op de foto. Ze kregen uitleg over hoe je mooie foto’s kon maken en ze konden bewerken.

De vijfde week was het thema creativiteit aan de beurt. De jongeren hadden verschillende activiteiten voorbereid, armbanden maken, kleuren en foto lijstjes maken. Dit was ook weer een groot succes, jong en oud vonden het heel leuk om te doen. De laatste week hebben wij in samenwerking met de bibliotheek allerlei activiteiten gedaan rondom voorlezen en taal.

Het waren mooie zaterdagen om in samenwerking met de partners en de jongeren te organiseren. We hebben veel bezoekers gehad, ondanks corona-tijd. Wij kijken trots terug. Danken onze partners zoals MBZ en stichting Haella voor de financiële bijdrage.

Top