Home / Projecten / Shake-it en Luchtredigeren

Shake-it en Luchtredigeren

Shake It!

22 september 2023 en 21 april 2024 Cultureel Centrum Cascade

Deze dansavond voor senioren is begonnen met een stijldansworkshop van een uurtje, waarna er vrij gedanst kon worden op de muziek van een dj.

De stijldansworkshop is gegeven door een dansechtpaar. Daarna bracht de dj de bezoekers terug in de tijd met fijne dansnummers uit de jaren 50 tot 80. De bezoekers deden herinneringen op bij het horen van een bepaald liedje of vroegen een nummer aan bij de dj waarop ze voor het eerst met hun grote liefde hadden gedanst. Dansen is naast leuk ook bewezen heel gezond. Minstens zo belangrijk was de gezelligheid en het contact met de andere aanwezige dansers.

Luchtdirigeren

24 oktober 2023 en 4 juni 2024 in De Blije Borgh

De aanwezige ouderen leidden hun eigen denkbeeldige orkest op muziek uit de speakers. Mozart, Wagner, Beethoven, Stravinsky; het kon van alles zijn maar toch vooral klassiek. Een middag met beweging, maar vooral ook met herkenning van de muziek.

Maestro Richard van Roessel gaf deze workshop in ouderenzorginstelling De Blije Borgh. “In de workshops, zag ik mensen in beweging komen. Ik zag de passie, voelde de beleving en merkte de overgave. Mensen lieten zich gaan, toonden emoties en ontdekten onvermoede krachten in zichzelf.”

Cascade_Luchtdirigeren_24102023
Top