Home / Projecten / Samen doen we het helemaal ANDERS, regio

Samen doen we het helemaal ANDERS, regio

Nederland is een prachtig land vol mooie voorzieningen. Maar ook in Nederland vallen genoeg mensen nog tussen wal en schip. Stichting ANDERS zet zich samen met lokale ondernemers in voor deze kwetsbare groep die er alleen voor staat door gebrek aan eigen financiën en/of sociaal netwerk.

Eind 2015 werd de stichting opgericht in Papendrecht om hulpvragen van bewoners uit de Drechtsteden te ontvangen en succesvol te verbinden aan een ondernemer. Die ondernemers komen vervolgens met hun eigen product, dienst of talent in actie en maken zo heel persoonlijk en direct het verschil. Een heel concrete vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Inmiddels zijn er al ruim 500 hulpvragen behandeld met een groot slagingspercentage. Ook vele inwoners uit Zwijndrecht hebben hun noden gedeeld en ook heel wat ondernemers uit Zwijndrecht hebben zich aangemeld als partner. Inmiddels doen er in totaal al ruim 210 bedrijven mee en worden momenteel de eerste stappen in Rotterdam gezet voor een nieuw ANDERS netwerk.

Een paar voorbeelden:
– Een hovenier kwam in actie voor een getraumatiseerde statushouder die zich onveilig voelde in zijn woning zonder schutting.
– Een advocaat zette zich in voor een gezin dat in de financiële problemen dreigde te komen na een scheiding
– Een kapperszaak knipt wekelijks cliënten van het Leger des Heils die hier momenteel geen middelen voor hebben
– Een bouwbedrijf creëerde een extra slaapkamer in een woning zodat alle kinderen weer thuis mogen komen wonen
En ga zo maar door.

Vervolgens wordt ook elke ontvanger van ondersteuning uitgedaagd om een goede daad door te geven aan iemand die zijn/haar hulp kan gebruiken, ook wel de Pay It Forward genoemd. Zo besluiten mensen hun buren te helpen in de tuin, gaan mensen collecteren voor het goede doel, en worden andere vrijwilliger bij een kledingbank. Zo is niemand is te arm om te geven. Want zoals de slogan van ANDERS luidt: “geven maakt rijk”.

ANDERS staat voor een samenleving waar we het echt samen doen en waar we actief naar elkaar omzien. Ze hopen de komende jaren te blijven groeien, in aantallen ondernemers, maar vooral in impact in mensenlevens. Samen maken we Nederland zo echt een stukje mooier.

Ben je enthousiast en wil je meedoen?
Kijk dan op www.stichtinganders.nl om hulpvragen te delen of om partner te worden. Of ga naar www.vierjeverjaardaganders.nl om jouw verjaardag ANDERS te vieren en feestelijk bij te dragen aan deze beweging van geven.

Top