Home / Projecten / Rotary Rally voor het vergeten kind, Zwijndrecht/Nederland

Rotary Rally voor het vergeten kind, Zwijndrecht/Nederland

ZWIJNDRECHT – Zaterdag 21 september jl. organiseerde Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel voor de 17e keer de Rotary Rally voor het goede doel. De sportieve puzzelrit bracht maar liefst €10.000 op voor stichting Het Vergeten Kind.

Dankzij de steun en gulle giften van de sponsoren en inschrijfgelden van 55 deelnemende teams, kon de Rotaryclub een schitterende cheque overhandigen aan de ambassadeur van Het Vergeten Kind Mariska Vervloet. Zij nam namens de stichting de cheque in ontvangst uit handen van Rotaryclub voorzitter Gert-Jan van der Reijden. Naast de €10.000 voor Het Vergeten Kind is, een klein gedeelte van de totale Rally opbrengst bestemd voor andere lokale en internationale goede doelen.

Stichting MBZ heeft een donatie gedaan aan de Rotary Rally en daardoor aan stichting het vergeten kind.

NEDERLANDSE KINDEREN BEHOREN TOT DE GELUKKIGSTE KINDEREN TER WERELD, ZO BLIJKT UIT ONDERZOEKEN. MAAR HELAAS GELDT DIT GELUK NIET VOOR ALLE KINDEREN IN ONS LAND. NOG TE VAAK GAAT HET FOUT, SOMS ZELFS HEEL ERG FOUT.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. We zetten ons in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. We geven ze een stem en vertellen hun verhaal. Zodat ze niet vergeten worden. We zetten ons in om hun situatie nu en morgen te verbeteren.

Top