Home / Projecten / Project Honkbalclinics, Zwijndrecht

Project Honkbalclinics, Zwijndrecht

2019 Dit jaar mocht HSV Zwijndrecht wederom profiteren van een subsidie van de Stichting MBZ voor een project om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Ook nu was de opzet het geven van een aantal honkbalclinics aan kinderen van basisscholen tijdens de reguliere lesuren Lichamelijke Opvoeding.

In de maanden april en mei zijn op 4 basisscholen in totaal 22 clinics gegeven.
De kinderen kwamen uit de groepen 3, 4 en 5.
De clinics stonden onder leiding van Percy Isenia (voormalig honkbal international), daarbij geassisteerd door vrijwilligers van HSV Zwijndrecht.
Na de clinics op de scholen werd centraal op het veld van HSV Zwijndrecht nog een groepstraining verzorgd, ter voorbereiding van het centrale eindtoernooi een week later.
Het project werd afgesloten met een eindtoernooi op het veld van HSV Zwijndrecht.
Het resultaat voor HSV Zwijndrecht is een sterke toename in het ledental van de groep 7-9 jaar. Hadden we aan het begin van het seizoen in deze groep 5 leden, momenteel staan we regelmatig met 17 spelertjes op het veld. Na de zomerstop gaan we met een extra team inschrijven in de competitie!
Voor ons dus een groot succes, waarvoor nogmaals onze dank aan de Stichting MBZ voor het mogelijk maken van dit project in deze opzet.

Bestuur HSV Zwijndrecht

Top