Home / Projecten / Onderwijsroute Zwijndrechtse Waard, zesde editie

Onderwijsroute Zwijndrechtse Waard, zesde editie

De zesde OnderwijsRoute was weer prima” zegt Frans van Weert namens de deelnemers.

‘We kijken terug op een zeer geslaagde ochtend’. Een kleine 250 leerlingen van leerjaar 1 van het LOKET en leerjaar 2 van de vmbo-afdelingen van DevelsteinCollege en Walburgcollege namen 13 maart deel aan de OnderwijsRoute. In groepjes bezochten ze elk twee organisaties in Zwijndrecht of H.I. Ambacht. Ook wethouders gingen mee. Er deden dit jaar organisaties mee in de sectoren Economie, Techniek en Zorg &Welzijn. Bij de bedrijven kregen de leerlingen informatie over de organisatie en over functies binnen de organisatie. Bij een aantal bedrijven waren leuke doe-opdrachten voorbereid voor de leerlingen.

‘Begeleiders, leerlingen, wethouders en de deelnemende organisaties waren allemaal super enthousiast. We hebben ook geleerd van de vorige keren. Het ging nu op punten beter’.

Decaan John den Haan: ‘De OnderwijsRoute past goed in onze aanpak om de leerlingen op verschillende manieren in contact te brengen met het beroepenveld om een goede profielkeuze te kunnen maken. Voor zowel leerlingen die al weten wat ze willen als voor leerlingen die nog geen idee hebben, is het belangrijk te ontdekken wie ze zijn en waar ze goed in zijn. Veel leerlingen hebben geen idee wat een beroep inhoudt of welke beroepen er allemaal zijn.’

‘De OnderwijsRoute helpt om een betere keuze te maken doordat leerlingen écht “achter de voordeur” van bedrijven komen ’.

De OnderwijsRoute werd georganiseerd door Konekto en mogelijk gemaakt door de gemeente Zwijndrecht en Stichting MBZ.

Top