Home / Projecten / Noordparkfestival, Zwijndrecht

Noordparkfestival, Zwijndrecht

Een korte terugblik op:

Ondanks de gestage regenval op zaterdag 24 juni waren er toch wel ongeveer zo’n 1000 bezoekers in het Noordpark aan de Oude Maas in Zwijndrecht. Het festival duurde dit jaar voor het eerst langer, tot 9 uur ’s avonds.

Daarom moest er van alles geregeld worden rondom het eten en drinken op het festival.

Het Noordparkfestival is gratis toegankelijk. Dankzij subsidie en sponsors, waarvoor de Stichting zeer dankbaar is, was het hele budget gedekt.

In tegenstelling tot voorgaande jaren was er nu weer één podium. Optredens waren er van:

  • een piepjonge band Luke & The Lovers, onlangs nog bij de Band Boost van de Dordtse Popcentrale,
  • de “jonge honden” The Funky Organizers, met “groovende funk, oldschool gemixed met modern”,
  • met z’n tienen Soulsville. Met zanger Chris Hordijk en een maar liefst vijf man tellende blazerssectie een loeihete stamppot van dampende rock, soul en rhythm & blues,
  • The Tibbs, bestaande uit drums, basgitaar, gitaar en Hammond, een driekoppige blazerssectie en het gepassioneerde stemgeluid van frontvrouw Elsa Bekman,
  • de band Tin Soldier, nog jong, maar gek van de zestiger jaren. Dus veel herkenbare covers van o.m. The Byrds, The Beatles, Rolling Stones, Joe Cocker en The Who,
  • een daverende afsluiting van de Dordtse band Scotch, onlangs nog in Holland’s Got Talent. Een bonte mengeling van partyfolk, ska en beetje punk en rock.
  • En tussen de optredens van de bands door draaide het DJ-collectief B&B muziek vanaf vinyl.
  • Naast alle muziek was er in het park ook weer de Cultuurmarkt met meer dan 35 kramen vol variatie aan sieraden, keramiek, schilderijen, glas, en zelfs biologische groente en taarten.

De kinderen konden de hele middag terecht in het succesvolle Kinderdorp, waar ze zich konden laten schminken en vooral konden genieten van de zeer bij de kinderen in de smaak gevallen optredens van Clown Zassie. De Modelbotenbouwvereniging Alblasserdam had veel bekijks van de kinderen. Door de Vrienden van het Beeldenpark was een puzzeltocht langs de beelden uitgezet.

Conclusie: Ondanks het slechte weer en de daardoor teleurstellende opkomst kijkt het bestuur van de Stichting Noordparkfestival toch terug op een enigszins geslaagd festival. De muziekkeuze viel bij het aanwezige publiek in de smaak en het doortrekken naar de avond is een goede keus gebleken, hoewel het aanbod van “food” nog wel uitgebreid moet worden.

Top