Home / Projecten / Noordpark Festval, Zwijndrecht

Noordpark Festval, Zwijndrecht

En het was warm op het NOORDPARKFESTIVAL!

Wat een warme zaterdag tijdens het Noordparkfestival. Maar gelukkig was er voldoende water en hielp de koele rivierbries het aangenaam te houden in het schaduwrijke Noordpark.

“We hoorden alleen maar positieve reacties”, zegt Henny van Nugteren die de presentatie op het hoofdpodium voor haar rekening nam. “Maar om echt uit je dak te gaan, daar was het toch wel een beetje te warm voor”.

Een geslaagd festival was het door de geweldige muziek van, om ze niet allemaal te noemen, Maddogs and Englishband, Nduss, De Donuts en Phil’s Bigband. En ondanks de warmte bracht de Dance Crew van O&O een onvergetelijke show op het tweede podium dat eruit zag als een echte muziektent.

Wat een geluk dat Zwijndrecht zo’n fraai lommerrijk park heeft, heel geschikt voor een festival. Geen open vlakte voor het podium, maar heel veel schaduw door de vele bomen. Daarom kon iedereen het lekker lang uithouden ondanks de forse temperatuur.

Ook voor de nieuwe Zwijndrechtse burgemeester Hein van der Loo was het park een ontdekking. Hij sprak, even op het podium, van een unieke festivalplek en zei veel respect te hebben voor de organisatoren van het Noordparkfestival.

En flaneren langs de waterkant, waar de kramen van de Cultuurmarkt stonden, was echt lekker. De natuurlijke koelte daar was heerlijk. En als het nodig was, kon je in de “cool zone” door een soort watergordijn lopen om echt af te koelen.

Onder de bomen was het ook goed toeven in het Kinderdorp. Op de kleedjesmarkt werd door sommigen goed verkocht en er was echt lekker eten, hoewel het ijsmanneke snel uitverkocht was, helaas.

Kortom, het was een geslaagde 11e editie van het Noordparkfestival. Het park is weer schoon en de organisatie gaat al heel snel aan de slag voor volgend jaar op zaterdag 27 juni.

Top