Home / Projecten / Natuurpaspoort Hi5Ambacht

Natuurpaspoort Hi5Ambacht

17 september 2022 was de aftrap van het Natuurpaspoort. Op dit paspoort staan allerlei leuke opdrachten die met de natuur te maken hebben en die vooral buiten gedaan kunnen worden. Van dit Natuurpaspoort is er een middenbouw versie en een versie voor de bovenbouw.

De kick off van dit paspoort vond plaats in en rond het Jeugdspeelpark. Ondanks de wat slechte voorspellingen kwamen er vele kinderen om mee te doen. De activiteiten waren een workshop van een imker, het knutselen met natuurmateriaal van een bootje, een wandeling met een natuurgids door het Sandelingenpark en een bootcamp.

Alle activiteiten waren zeer leuk en vooral ook erg interessant. Ook de ouders die mee waren luisterden aandachtig wat er verteld werd.

Na afloop van de dag kreeg elk kind het Natuurpaspoort mee. Daarnaast was er ook voor alle deelnemers een grijper om afval op te ruimen. Het was immers world clean up day, dus een perfecte dag om na de aftrap van het Natuurpaspoort nog de natuur een extra handje te helpen. De grijper mochten de kinderen ook hebben, dus hopelijk wordt deze grijper nog vaak door de kinderen gebruikt.

Na deze leuke opening werden er meerdere activiteiten georganiseerd door Hi5Ambacht onder de noemer Natuurkids en het Natuurpaspoort.

Zo waren er excursies naar Natuureiland Sophiapolder. Met de verrekijkers en zoekkaarten konden de kinderen steltlopers, ganzen en eenden spotten. Een soort van mini-safari in het eigen Hendrik-Ido-Ambacht.

Ook ging Hi5Ambacht langs alle scholen in Ambacht om met schepjes, bakken, loepglaasjes en zuigpotje op zoek te gaan naar insecten, spinnen, wormen en andere bodemdieren. Heel leuk, verrassend en tof om te zien wat voor kleine diertjes er allemaal leven.

In de wintermaanden waren er bij de bso’s van Hendrik-Ido-Ambacht workshops met microscopen. Een hele lastige workshop, maar de kinderen hebben dit enorm leuk gedaan met veel geduld. Zo zijn ze weer een inspiratie rijker en is de interesse in de natuur hopelijk nog meer aangewakkerd.

In de maanden april en mei 2023 zullen er door Hi5Ambacht lessen gegeven met als thema slootdiertjes. Er zijn vele netten, bakken, emmers en zoekkaarten aanwezig om rond de sloten weer een hoop te leren van de natuur.

Door al deze activiteiten kunnen de kinderen vele opdrachten die in het natuurpaspoort staan afvinken om zo hun hele paspoort compleet te krijgen. Ook kunnen de kinderen natuurlijk zelf met het natuurpaspoort aan de slag gaan om alle opdrachten uit te voeren.

Top