Home / Projecten / Kledingbank kinderondergoed, Zwijndrecht

Kledingbank kinderondergoed, Zwijndrecht

HOE WERKT HET

Mensen die ondanks wettelijke regelingen moeite hebben om de financiële eindjes aan elkaar te knopen kunnen bij de kledingbank Zwijndrecht terecht voor gratis kleding.

Uitkering ‘Sociale Dienst Drechtsteden’

Iedereen met een uitkering van de ‘sociale dienst Drechtsteden’ kan bij de kledingbank gratis kleding krijgen. Men moet dan wel een bankafschrift meebrengen en een ID eventueel ook die van een partner. Heeft men inwonende kinderen onder de 18 jaar ook het bankafschrift waarop de ‘sociale verzekeringsbank’ de kinderbijslag heeft gestort. Dan ook de ID van de kinderen. Ieder lid van een gezin mag 2 x per jaar 5 -6 kledingstukken, een paar schoenen en een jas meenemen. Zolang de voorraad strekt.

Onder 120% sociaal minimum:

Niet iedereen met een laag inkomen heeft een uitkering. Speciaal ZZPers en ouderen, zonder aanvullend pensioen, hebben het vaak moeilijk. Deze mensen kunnen via een van de partners van de kledingbank naar doorverwezen worden.

De toetsing wordt dus niet door de kledingbank gedaan, maar door de partners.

Van de kledingbank:

Nogmaals dank namens de vele kinderen/jeugdigen die wij tot onze cliënten mogen rekenen. Van Uw Sponsoring in 2016 hebben wij ca. 250 jeugdigen van 2 setjes nieuw ondergoed kunnen voorzien. Ze zijn nog niet allemaal langs geweest sinds het begin van de actie maar de laatste tijd moeten wij helaas steeds vaker NEE verkopen omdat de betreffende maat op is. We willen echter heel graag de betreffende, zeer succesvolle actie, doortrekken omdat er echt mee in een behoefte wordt voorzien. We hebben nog wel wat liggen maar willen de voorraad weer compleet maken.

We hebben al vanaf de start van de KledingBank een tekort aan spijkerbroeken voor de jeugd. Datgene dat wij aangeleverd krijgen is vaak versleten en niet meer geschikt om door te geven. We hebben nu uit eigen middelen voor 900,– €, 90 spijkerbroeken voor de jeugd gekocht. De winkelprijs bij de HEMA is 14-16 € per stuk maar wij konden ze kopen voor gemiddeld 10 € per stuk. Hiernaast hebben wij van de HEMA gratis 30 kratten met sokken gekregen van alle maten welke we nu is bosjes van 5 stuks aan al onze cliënten mogen doorgeven.

Ook het spijkerbroeken project willen wij graag doortrekken en hebben hiervoor op termijn nog 250 spijkerbroeken nodig. We zijn heel blij indien u voor dit project ook wilt sponsoren.

Kleding is zeker voor de jeugd zo belangrijk. Mooi om via via van een schooljuf te horen hoe een meisje in de klas haar nieuwe kleding showt en zegt “gekregen van de Kledingbank”.

Top