Home / Projecten / kindervakantieweek Swinhove

kindervakantieweek Swinhove

ls links en rechts de kegels in de lucht vliegen, gaat er een gejuich op. Een groepje kinderen en ouderen zijn enthousiast aan het bowlen. Met elkaar maken zij er een vrolijke boel van. De energie en het plezier spatten ervan af. De locatie Swinhove aan de Plantageweg is omgetoverd tot een waar kinderparadijs. Het is kindervakantieweek bij Swinhove Groep en dat is te merken. 

 “Kijk eens hoe leuk zij het met elkaar hebben”, zegt Lisa van der Knijff, projectcoördinator bij Swinhove groep. Samen met bedenker van de kindervakantieweek en corporate recruiter Marisca Bass is zij de drijvende kracht achter heel veel leuke activiteiten binnen de organisatie. “Blije medewerkers en blije cliënten, dat maakt ons gelukkig”, vertelt Lisa, “en om het werk voor onze collega’s plezierig te houden bedenken wij daarom steeds weer nieuwe dingen”. 

 “De kindervakantieweek is daar een prachtig voorbeeld van”, legt Marisca uit, “wij weten dat het voor veel van onze collega’s lastig is om tijdens de vakantie opvang voor hun kinderen te regelen. Daar hebben wij dus iets op bedacht, want als onze collega’s overdag aan het werk zijn bezorgen wij ondertussen hun kinderen en onze cliënten een onvergetelijke tijd. Wij hebben een mooi programma in elkaar gezet”, gaat zij verder, “er wordt geknutseld, geschminkt en er worden muffins versierd. En natuurlijk is er volop sport en spel en ontbreken ook het springkussen en de waterspelletjes niet”. “Een hele week lang trekken de kinderen met de ouderen op”, vult Lisa aan, “kijk om je heen en zie hoe jong en oud contact maken. Het is de ideale match, hoe groot het leeftijdsverschil ook is, ze trekken naar elkaar toe. Het breekt de dag en bovendien is het voor onze ouderen een mooiuitstapje”.  
 “Ik ben met mijn neus in de boter gevallen”, zegt Marga Houweling uit Ridderkerk. Zij gooit een grote, gekleurde bal van het ene naar het andere kind. “Door een ongelukkige val verblijf ik hier een aantal weken om te revalideren”, vertelt zij, “ik vind die kindervakantieweek nu al helemaal leuk en gezellig. De kinderen lopen, springen en dansen om mij heen. Ik knap er helemaal van op”, glimlacht zij, “het is voor alles goed, ik ben in beweging en de kinderen stralen. Je geeft die kinderen liefde en je krijgt liefde van ze terug, kan het mooier”. En dat de kinderen zich vermaken blijkt. “Wij stappelen wc-rollen, zodat die mevrouw ze straks mag omgooien”, zegt Amy. “Daar helpen wij ze wel een beetje bij hoor”, fluistert Morris, “die oudere mensen vinden ons echt wel leuk, want wij doen lief en zachtjes met ze”.  

Ayse Soy is gastvrouw bij Swinhove Groep, “ik moet werken deze week en ik ben daarom blij dat mijn dochtertje naar de kindervakantieweek kan. Zij heeft hier al snel vriendjes gemaakt met andere kindjes. Ik vind het geweldig zo’n werkgever die meedenkt met haar medewerkers”. “Ik ben blij dat te horen”, zegt Lilian Bouman, bestuurder van Swinhove Groep, “je wil tenslotte als werkgever de medewerkers zoveel mogelijk ondersteunen. ‘Wie de medewerkers heeft die heeft de toekomst’ is voor ons bewust beleid”, legt zij uit, “de kinderenvakantieweek past daar uitstekend in”. 

Terwijl Lilian Stichting MBZ en de vrijwilligers van Stichting Jong Zwijndrecht bedankt voor hun bijdrage en hun inzet vat zij het nog maar eens kernachtig samen “de kindervakantieweek is leuk voor de kinderen, praktisch voor de ouders, goede pr voor de organisatie en afwisseling voor de ouderen. Het is alleen maar winst”.  

Dan rent plots een groep kinderen gillend weg, “er zit een leeuw op het springkussen”, klinkt het. 

‘De kindervakantieweek bij Swinhove Groep een daverend succes? Nou en of!’ 

Top