Home / Projecten / Festijnweek groot succes, Zwijndrecht

Festijnweek groot succes, Zwijndrecht

Ook dit jaar organiseerde de Stichting Vakantiebesteding Zwijndrecht het Festijn. Ruim 100 kinderen genoten elke dag van sport en spel in de Develhal en het park. Het thema was In de Jungle en de sfeer van het oerwoud met wilde beesten was de hele week aanwezig.

Elke ochtend konden de kinderen vrij spelen en knutselen in de sporthal. Het grote springkussen en schminken waren populair. Op donderdag stond er in de hal een reusachtige stormbaan. Al klauterend, glijdend en springend trotseerden alle kinderen het parcours. In de voetbalkooi buiten werd elke dag een echte pot voetbal gespeeld. Met glitter tatoeages, muzieklessen met echte instrumenten, auto verven en breakdance clinic werden de kinderen de rest van de week vermaakt.

De knorrende magen werden tussen de middag gevuld met de zelf meegebrachte lunch. Van de Lidl Oudeland kregen de kinderen drinken en een banaan of appel. Verhage Kort Ambachtlaan zorgde op woensdag voor patat. Mjammie! Er waren ook kleine wedstrijdjes na het eten. Wie eet het snelste een banaan op? De kinderen moedigden de finalisten fanatiek aan!

In de middag fijn naar buiten het Develpark in en leuke spelletjes spelen. Ook een speurtocht door de jungle mocht natuurlijk niet ontbreken. De bootcamp met junglespelen was erg in trek. Het team van leidster Emily was de beste!

De vrijdagmiddag hebben we de festijnweek afgesloten met een spetterende Bonte Middag! Optredens van kinderen en leiding zorgden voor een wervelende show. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week. De kinderen hebben genoten!

Top