Home / Projecten / Een onvergetelijk Noordparkfestival

Een onvergetelijk Noordparkfestival

Terugblik op 24 juni 2023

Het langverwachte Noordparkfestival, zaterdag 24 juni in het prachtige Noordpark, heeft Zwijndrecht verrast en vermaakt met een onvergetelijke dag vol muziek, kunst en cultuur. Het evenement bracht mensen samen voor een levendig feest.

Met zeer afwisselende artiesten op twee verschillende podia, was het Noordparkfestival een waar feest voor muziekliefhebbers. Met bands uit verschillende genres bood het festival voor elk wat wils. Het publiek werd getrakteerd op adembenemende optredens en meeslepende muzikale ervaringen die de hele dag voortduurden.

De volgende bands traden op:

  • BUNKER, een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken en deelnam aan de “Grote Prijs van Dordt”.
  • de fantastische NILE RODGERS DANCE DANCE TRIBUTEBAND, een 10-koppige band die een non stop show bracht waarbij stilstaan niet lukte. 
  • een band met een doel: THE GROOVEBUZZ, het vlaggenschip van de gelijknamige stichting die fondsen werft voor aangesloten zorginstellingen die muzieklessen, muziektherapieën en muziekprojecten aanbieden aan mensen met afstand tot de maatschappij.
  • het Dordtse MEDLEY KOOR met het repertoire van Benny Neyman. En ook ander Nederlands (meezing)repertoire kwam aan bod.
  • TARTOUFFE, hét niet te missen feestorkest uit Breda, altijd garant voor een spetterend stuk muziek.
  • COLIBRI, een 11-koppige groove-soul-funk-disco-coverband uit Dordrecht en omstreken, die al 20 jaar in binnen- en buitenland optreedt.
  • STOCKBROOD, back to the 70’s & 80’s!
  • de slotact van Zwijndrechtse bodem: NONOTES, een coverband die in 2014 begonnen is met optredens, met alle populaire muziekstijlen.

Naast de muziek was er nog veel meer te beleven op het festivalterrein. De cultuurmarkt bracht lokale kunstenaars samen die hun creatieve werken tentoonstelden en verkochten. Kinderen vermaakten zich uitstekend in het kinderdorp, waar ze genoten van optredens, spelletjes en voor jonge festivalgangers op maat gemaakte activiteiten.

De culinaire ervaring op het Noordparkfestival was met een breed scala aan smaken en gerechten even gevarieerd als het muzikale aanbod.

“Het Noordparkfestival heeft dit jaar al onze verwachtingen overtroffen”, aldus Kees Schilten en Marc Slagter namens het bestuur van de stichting die het evenement organiseert. “We zijn alle bezoekers dankbaar die hebben bijgedragen aan de geweldige sfeer. We zijn ontzettend trots op alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt met hun tomeloze inzet, en we zijn als bestuur voldaan over wat we hebben kunnen neerzetten. Het was een dag vol inspiratie, creativiteit en vooral plezier. We kijken al uit naar volgend jaar!”

Heel veel dank gaat uiteraard naar alle sponsors. Mede dankzij hun bijdrage kan het Noordparkfestival een GRATIS festival blijven.

Dit jaar ontving de stichting naast de subsidie van de gemeente Zwijndrecht bijdragen van Rabobank (ClubSupport), Popcentrale, Stichting MBZ, Kiwanis club, Agro Delta, Stichting NECT, Van Gent Autoverhuur, Ames Autobedrijf, Autobedrijf Jan de Krijger, Florensis en Aart den Hollander.

Top