Home / Projecten / IIkigai Fair

IIkigai Fair

Christmas in a box
Ikigai Fair in Spektakel georganiseerd door de organisatie van Christmas in a box

Op 10 september 2022 heeft de Ikigai Fair in Spektakel plaatsgevonden. Dit is een happening/samenzijn/beurs gericht op onze 50-plussers in Zwijndrecht. Onze missie is om de plusser te verblijden met een mooie dag uit. Gekozen voor de naam Ikigai omdat dit staat voor de reden waarom wij ‘s morgens ons bed uitkomen. Ikigai is het Japanse begrip voor ‘’reden van bestaan”.
Iki = leven – gai=waarde of nut.
Het is wat richting en betekenis geeft aan je bestaan. Ikigai draait om levensvreugde.  De vreugde van je kinderen, kleinkinderen, of om voor andere mensen te kunnen zorgen, een plek hebben waar je opgenomen weet in een kring van mensen die om je geven. En voor de laatste willen
wij met dit event een stukje invulling geven. 

Gezond en gelukkig oud worden is simpeler dan u denkt. Veel Nederlandse plussers hebben last van welvaartsziektes zoals diabetes, hart en vaatproblemen en overgewicht. Ook op eenzaamheid, depressies en slapeloosheid scoren we hoog.
Al met al kampen velen met een behoorlijke fysieke en/of mentale achteruitgang.

Toch heeft u – gelukkig – een keuze: deze achteruitgang accepteren en op de oude voet verder gaan, of kijken hoe u uw eigen leven kunt verbeteren. 

“Niet onze genen, maar onze leefstijl bepaalt hoe we oud worden”
Op deze Ikigai Fair willen wij mensen bij de hand nemen en meenemen op de reis om hun eigen Ikigai te zoeken en te ontdekken. 

Top